Veelgestelde vragen 

Leveringen 

Kan ik mijn bloemen ophalen?

Je kan zelf kiezen wanneer je jouw bloemen wilt ophalen. Je kan jouw bloemen ophalen in mijn atelier, Leuvenumseweg 13, 3852 AR Ermelo.

Kan ik mijn bloemen laten bezorgen?

Voor bruidswerk en events kunnen leveringen door heel Nederland gedaan worden. De bezorgtijden gaan in overleg. Hierbij houden we rekening met jullie gewenste datum, dagplanning en de mogelijkheden op locatie. 

Zitten er kosten verbonden aan het bezorgen?

Voor leveringen vraag ik een reiskostenvergoeding van 0.50 cent per gereden kilometer.

Verzorging & kwaliteit

Hoe lang staan droogbloemen?

Sommige droogbloemen blijven altijd. Minimaal een jaar zijn de kleuren op hun best. Hierna zal dit langzaamaan vervagen. 

Zijn er verzorgingstips voor droogbloemen?

Zet ze niet in de volle zon of buiten. Door de volle zon zullen de kleuren gauw vervagen. Buiten zullen de bloemen hun blaadjes verliezen door weer en wind. Laat ze zoveel mogelijk ‘stil’ staan. Door beweging kan het gaan uitvallen. 

Hoe lang staan de verse bloemen van Make it Bloom?

10 tot 12 dagen. De houdbaarheid van de bloemen verschilt echter wel per bloemsoort.

Zijn er verzorgingstips voor verse snijbloemen?

Vaas altijd schoonmaken met chloor. Snijbloemen schuin afsnijden met een goed scherp keukenmesje. Zet ze op handwarm water met snijbloemenvoedsel (deze krijg je bij jouw bestelde bloemen van mij)

Bloemen met harige stelen op een klein laagje koud water met een druppeltje chloor in het water. Hier hoeft geen snijbloemenvoedsel bij. De harige stelen houden bacterien vast, waardoor de stelen snotterig worden en het water troebel wordt en gaat stinken. Chloor houdt deze bacterievorming tegen.

Bruidsbloemen/bruidsboeket

Wat kost een bruidsboeket?

Jij bepaalt hoeveel jouw bruidsboeket mag kosten. Een klein en traditioneel bruidsboeket kost tussen de €125,00 en €150,00. Je kunt het net zo duur maken als je zelf wilt. De reden dat een bruidsboeket duurder is dan een gewoon boeket, is omdat hier veel meer tijd in zit. Jouw bruidsboeket moet perfect zijn en hier wordt heel veel aandacht aan besteed. Verder scheelt het heel veel of je kiest voor bloemen van het seizoen. Bloemen van het seizoen zijn voordeliger dan bloemen van buiten het seizoen. Daarnaast kan je kiezen tussen verse of droogbloemen. Verse bloemen zijn meestal voordeliger. Maar met droogbloemen weet je wel zeker dat je de bloemen mooi kunt bewaren. Een groot pluspunt als je jouw bruidsboeket wilt bewaren.

Hoe bewaar je het bruidsboeket?

Wanneer je graag jouw bruidsboeket wilt bewaren kan je dit van tevoren aangeven. Dan is het mogelijk om een klein boeket in dezelfde stijl als jouw bruidsboeket te laten maken wanneer je dit wenst. Deze kan je dan volgens de traditie gooien naar de vrijgezelle dames op jouw bruiloft. De tips om jouw bruidsboeket het beste te drogen is door hem op de kop te hangen in een droge, donkere kamer. Dit proces duurt een aantal weken. Wanneer hij goed ingedroogd is kan je net zo bewaren als jij graag wilt. Beste is om hem dan even helemaal goed in te spuiten met haarlak. En vervolgens ergens uit de zon neer te zetten. Je kan er ook voor kiezen om hem te laten drogen door een bedrijf wat hierin gespecialiseerd is.

Wat zijn populaire bruidsboeketten?

De bruidsboeketten van dit moment zijn voornamelijk veldboeketten, lineaire boeketten met rozen of pioenrozen, boeketten van droogbloemen met pampas en grassen of een combinatie van droogbloemen met verse bloemen. De kleuren zijn vaak licht in wit, naturel en beigetinten.

Welke vorm bruidsboeket past bij mijn figuur?

Smal figuur:
– do’s: rond boeket. Ben je ook heel lang? dan is een watervalboeket erg mooi. ronde boeketten accentueren de rondingen van je figuur. Het boeket mag niet te vol of te groot zijn.
– don’ts: lineair boeket met rechte lijnen. Ze accentueren de rechte lijnen van je figuur, terwijl je juist wat meer rondingen wilt laten zien.

Peerfiguur:
– do’s: bescheiden boeket. Als je kiest voor veel volume in je bruidsjurk kun je kiezen voor een rond boeket. Ga voor een mooie, bescheiden boeketje om ervoor te zorgen dat jouw kleinere bovenlichaam niet wegvalt achter het boeket als je hem draagt.
– don’ts: driehoekige vormen. In dit geval kun je driehoekige boeketten beter vermijden. Ze leggen de aandacht op de vorm die je juist in je figuur wilt onderdrukken.

Appelfiguur:
– Do’s: halve maan en lineaire boeketten. Als je kiest voor een wijdere, volle jurk zal een klein boeket in het niet vallen bij je figuur en je jurk. Het halvemaan bruidsboeket, welke bestaat uit één mooie bijeengebonden bloem of bloesemtak, zal hierbij erg mooi zijn. Ook zijn moderne, lineaire bruidsboeketten mooi voor dit type lichaam.
– dont’s: kleine boeketten. Wat niet aan te raden is, zijn kleine, ronde boeketten. Door jouw figuur lijkt een boeket al snel aan de kleine kant, dus je mag lekker uitpakken met veel verschillende bloemen en vormen.

Zandloperfiguur:
-do’s: legt de nadruk op je taille. Bij een zandloperfiguur kun je juist het effect op je taille of je billen leggen. Met dit lichaam kun je vrijwel alle jurken aan. Hetzelfde geldt voor het bruidsboeket. Probeer alle variaties eens uit!
– dont’s: een niet passend boeket. Vergeet niet dat het boeket in verhouding blijft met je figuur en lengte en past bij de jurk die je draagt.

Wanneer moet ik het bruidsboeket bestellen?

Het is fijn om ongeveer 6 weken voor jullie bruiloft de bloemen te bestellen. Maar neem gerust eerder of later ook contact op. Dan kunnen we alvast deze datum voor jullie reserveren. En het kan dat ik later ook nog een plekje heb. Mijn advies is om altijd even te vragen naar de mogelijkheden.

Gebruik je magneten?

Voor de corsages gebruik ik magneten. Deze zijn extra stevig en van goed kwaliteit. Speldjes gebruik ik hoofdzakelijk bij personen met een pacemaker. Hier vraag ik altijd naar, maar laat dit ook gerust even weten.

Hoe draag je een corsage?

De heren dragen volgens de etiquette de corsage links op de revers, bij het hart, met de bloemen omhoog. De dames dragen de corsage ook links bij het sleutelbeen, maar dan met de bloemen omlaag.

Kan ik ook bloemen op locatie laten plaatsen?

Ja zeker! Hierbij ontzorg ik jullie zoveel mogelijk. Als ik de bloemen bezorg zet ik de bloemen op de afgesproken plek neer. De stoelversiering of andere decoraties maak ik vast. In sommige gevallen maak ik zelfs het bloemwerk op de locatie zelf, zodat ik het mooi kan aanpassen aan de ruimte van de trouwlocatie. Ruim voordat de gasten komen zorg ik ervoor dat ik weg ben en laat ik alles netjes achter. Voorbeelden van bloemstukken ter plaatse zijn backdrops/prieeltjes, bloemenwolken en grote bloemstukken.